Bombers voladors | UAB Campus Mèdia

En un context dominat per una tecnologia que sembla avançar sense aturador, cada cop són més els aparells que es desenvolupen per millorar i cobrir certes necessitats. Un exemple d’això el trobem en els drons, que fins...

dron, bombers, de, la, generalitat, bombers, incendi, tecnologia, uab

Bombers voladors

Publicat per: UAB Campus Mèdia
Data: 01/02/2016
Reprods.: 5
Insereix

En un context dominat per una tecnologia que sembla avançar sense aturador, cada cop són més els aparells que es desenvolupen per millorar i cobrir certes necessitats. Un exemple d’això el trobem en els drons, que fins no fa gaire només eren emprats per a ús militar i que darrerament han esdevingut una eina aplicable a una enorme varietat de camps. I com no podia ser d’altra manera en una eina tan polifacètica com aquesta no s’ha trigat en desenvolupar idees per poder-la utilitzar per a usos socials com, per exemple, per fer front als incendis forestals.

Així doncs, els Bombers de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de diverses universitats catalanes, ha engegat una investigació per a aconseguir desenvolupar una tecnologia que permeti utilitzar els drons com a suport aeri per l’equip de bombers. I tot i que encara cal avançar molt, sembla que és qüestió d’entre 5 i 10 anys que puguem veure aquests aparells col·laborant estretament amb els cossos de bombers de la Generalitat de Catalunya.

Oriol Rodríguez i Aleix Solernou

Categories:
Tags: