Edurne Pasaban - Dia Mundial de la Salut Mental | UAB Campus Mèdia

La vida d'Edurne Pasaban ha estat marcada pels èxits esportius i pels reptes personals. El proppassat 10 d’octubre, va parlar de la seva  història de salut mental en primera persona, en un acte en què es van presentar les activitats de la Festa Major...

, la, vida, dedurne, pasaban, ha, estat, marcada, pels, èxits, esportius, i, pels, reptes, personals, el, proppassat, 10, d’octubre, va, parlar, de, la, seva , història, de, salut, mental, en, primera, persona, en, un, acte, en, què, es, van, presentar, les, activitats, de, la, festa, major

Edurne Pasaban - Dia Mundial de la Salut Mental

Publicat per: UAB Campus Mèdia
Data: 11/10/2017
Reprods.: 103
Insereix

La vida d'Edurne Pasaban ha estat marcada pels èxits esportius i pels reptes personals. El proppassat 10 d’octubre, va parlar de la seva història de salut mental en primera persona, en un acte en què es van presentar les activitats de la Festa Major de la UAB d'enguany i es va anunciar el cartell guanyador.

El passat 10 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, la vicerectora d’Alumnat i d'Ocupabilitat, Sara Moreno, va presentar les activitats de la Festa Major de la UAB d'enguany, que tindrà lloc el dijous 9 de novembre. La vicerectora va destacar que les malalties mentals són un problema molt estès per això van decidir “dedicar el curs a fer visible la salut mental i a desestigmatitzar-la”.

Edurne Pasaban va participar en l’acte amb la xerrada "Història de salut mental en primera persona", en què va explicar que al 2006 va ingressar a l’hospital per una forta depressió, afirmant que  “el seu particular K2 no va ser la muntanya, sinó la depressió”. Tot i que va reconèixer que la medicació va ser una gran ajuda, per a ella va ser vital poder comptar amb la seva família i amics. Pasaban va acabar la conferència destacant que la clau per trencar el tabú era la comunicació.

La vicerectora Sara Moreno va finalitzar l’acte donant a conèixer el cartell guanyador del concurs, fet per la Souha Marouan, estudiant del grau de Medicina.

Al web http://www.uab.cat/comunitat/ es pot accedir a les convocatòries per proposar activitats i posar paradetes a la Festa Major, així com per organitzar les actuacions en els diferents escenaris de la festa. Enguany, a més, s'estrena una pàgina de Facebook on s'anirà publicant tota la informació relativa a la Festa Major.

Primera dona que corona 14 "vuit mils"

Edurne Pasaban es va llicenciar en enginyeria industrial a la Universitat del País basc i es va titular en el Màster en Gestió de Recursos Humans d'ESADE Business School. Va treballar com a enginyera i va obrir un hotel rural i un restaurant.

La seva vida ha estat plena d'èxits esportius des que, als 16 anys, va completar l'ascensió al Montblanc. El 2010, després de coronar el Shisha Pangma, va esdevenir la primera dona en ascendir als catorze cims amb més de 8.000 metres d'alçada.

Programes: