La Marató de TV3: model d’èxit comunicatiu | UAB Campus Mèdia

Aquesta és la primera de les tres masterclass que la Fundació La Marató de TV3, juntament amb la UAB, ofereixen aquest curs a la comunitat universitària sobre aquest projecte solidari que permet finançar la investigació en malalties, i que ha arribat a...

aquesta, és, la, primera, de, les, tres masterclass, que, la, fundació, la, marató, de, tv3, juntament, amb, la, uab, ofereixen, aquest, curs a, la, comunitat, universitària, sobre, aquest, projecte, solidari, que, permet, finançar, la, investigació, en, malalties, i, que, ha, arribat, a

La Marató de TV3: model d’èxit comunicatiu

Publicat per: UAB Campus Mèdia
Data: 01/12/2017
Reprods.: 146
Insereix

Aquesta és la primera de les tres masterclass que la Fundació La Marató de TV3, juntament amb la UAB, ofereixen aquest curs a la comunitat universitària sobre aquest projecte solidari que permet finançar la investigació en malalties, i que ha arribat a milers de persones, amb l’objectiu d’analitzar i donar a conèixer les claus de l’èxit d'aquesta telemarató als universitaris.

Aquesta activitat que s'emmarca en els actes de commemoració del 50è aniversari de la UAB. La Marató de TV3 d'enguany dedicarà la seva recaptació a la investigació en les malalties infeccioses.

Aquesta és la primera vegada que La Marató de TV3 entra a unes aules universitàries per a explicar com funciona i com s'organitza per dins per tal d'aconseguir el seu objectiu final: la captació de fons per a les malalties triades en cada edició.

Aquesta màsterclass s'engloba dins l'activitat de l'assignatura Història de la Comunicació del Grau de Periodisme de la UAB i s'oferirà a estudiants de primer curs d'aquests estudis. Tot i això, l'activitat és oberta a tota la comunitat universitària.

La presentació de la masterclass anirà a càrrec de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i de la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació, María José Recoder. A continuació, Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3 i Alumni UAB, explicarà les com La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio s’ha convertit en un referent internacional entre els programes solidaris. Xavi Abad, director del programa La Marató 2017, parlarà de l’evolució d’un programa de 15 h, des de la idea original fins a l’escaleta final.

Posteriorment, Dani Reyes, director de màrqueting de TV3, desvetllarà un dels aspectes més importants de les campanyes audiovisuals de La Mataró preguntant "és només qüestió de creativitat?".

Per acabar, Helena Garcia Melero, periodista, presentadora de diverses edicions de La Marató de TV3 i Alumni UAB, compartirà la seva experiència presentant un programa tan singular i de llarg recorregut.

Per oferir una visió des de l’altra banda de la càmera i el telèfon, Elisabeth Ortínez, pacient d’ictus, parlarà sobre la implicació personal en La Marató.

Gràcies a La Marató de TV3 s'han finançat 794 projectes de recerca i s'hi han implicat 7.300 investigadors.

Programes: