Butlletí Especial 9M | UAB Campus Mèdia

Dia de Vaga per exigir la baixada de les taxes universitàries, unes taxes universitàries que han pujat un seixanta sis per cent des del 2012. Aquesta vaga estudiantil l’ha convocat Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans amb el suport d’Iniciativa L...

dia, de, vaga, per, exigir, la, baixada, de, les, taxes, universitàries, unes, taxes, universitàries, que, han, pujat, un, seixanta, sis, per, cent, des, del, 2012, aquesta, vaga, estudiantil, l’ha, convocat, sindicat, d’estudiants, dels, països, catalans, amb, el, suport, d’iniciativa, l

Butlletí Especial 9M

Publicat per: L’informatiu
Data: 09/05/2019
Reprods.: 3
Insereix

Dia de Vaga per exigir la baixada de les taxes universitàries, unes taxes universitàries que han pujat un seixanta sis per cent des del 2012. Aquesta vaga estudiantil l’ha convocat Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans amb el suport d’Iniciativa Legislativa Popular Universitats. La manifestació s’ha iniciat a Barcelona a les 12 del migdia, a Plaça Universitat, sota el lema Recuperem la Universitat. Arran, la CUP i Comissions Obreres, entre d’altres organitzacions, s’han afegit a la manifestació estudiantil.

En aquests moments, la manifestació que s’està duent a terme a Barcelona és completament pacífica i no hi ha hagut cap mena d’aldarulls. El grup de manifestants han creuat per diversos carrers barcelonins, entre ells Via Laietana, fins arribar al Parlament, on s’hauria de debatre la Iniciativa Legislativa Popular si s’aconsegueixen les 50.000 signatures que requereix la consulta. Els manifestants es concentren en aquests moments al Parc de la Ciutadella. Ens ho explicava fa uns moments Laia Patau:

A l’Autònoma, la situació és de total tranquil·litat, sense piquets ni talls de carreteres. Sí que hi són presents les pancartes a favor de la baixada de les taxes i en defensa de la universitat pública i l’educació gratuïta. La portaveu d’Iniciativa Legislativa Popular Universitats, Berta Satoca, ha confirmat al programa Els Matins de TV3, que hi ha un gran seguiment de la vaga estudiantil. La UAB és una de les universitats amb un major seguiment de la vaga.

La portaveu de Legislativa ha afegit que la xifra de signatures s’acosta a l’objectiu de les 50.000.

Malgrat ser un dia de reivindicacions i protestes al carrer, alguns estudiants no han pogut adherir-se a la vaga per diversos motius, entre ells, les pràctiques avaluables.

Tot i les pràctiques avaluables i d’altres motius, Iniciativa Legislativa Popular ha xifrat l’assistència a la manifestació universitària a Barcelona en 2000 assistents.

El secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, insistia en què les persones estudiants sol·licitin beques. Ha justificat que, malgrat les tres mocions parlamentàries que s’han presentat per reduir les taxes. Ho ha fet també a Els Matins de TV3.

Els sindicats Comissions Obreres i Col·lectiu Assembleari d’Universitats han donat suport a la vaga amb el que denominen un “constant increment desorbitant” del preu de les matrícules universitàries.

I amb això acabem, recordeu que la programació d’UABràdio d’avui es veu afectada per aquesta vaga. Bona tarda.

Programes: