Inauguració de Curs 2019-20 | UAB Campus Mèdia

Intel·ligència artificial: ficció, realitat i somnis La doctora Núria Oliver defineix la intel·ligència artificial com una disciplina dins la informàtica o enginyeria amb l’objectiu de desenvolupar màquines intel·ligents prenent com a referent la inte...

núria, oliver, intel·ligència, artificial

Inauguració de Curs 2019-20

Data: 17/10/2019
Reprods.: 281
Insereix

"Intel·ligència artificial: ficció, realitat i somnis"

La doctora Núria Oliver defineix la intel·ligència artificial com una disciplina dins la informàtica o enginyeria amb l’objectiu de desenvolupar màquines intel·ligents prenent com a referent la intel·ligència humana. 

També va donar resposta a perquè actualment la intel·ligència artificial es troba a l'alça, que, tal com va afirmar, és a causa de la confluència de tres factors: la disponibilitat de dades massives, la gran capacitat de computació a baix cost i els models algorítmics.

Explica que la intel·ligència artificial està en el cor de la 4a revolució industrial i repercutirà en les noves feines del futur. Per tant, es tracta d’un sector que tindrà un elevat impacte laboral, i per aquest motiu s’ha convertit en un tema polític i més de 20 països ja tenen les seves estratègies nacionals d’intel·ligència artificial.

Segons Oliver, alguns dels reptes que presenta la intel·ligència artificial són la creació de models sense discriminació i biaixos, la manipulació derivada de l’asimetria en la disponibilitat de la informació i la híper-personalització. Oliver va destacar sobretot la híper-personalització dels mitjans, és a dir, oferir als usuaris només continguts als que són afins.

Programes:
Tags: